Vinkkejä väärennöksen tunnistamiseen

View previous topic View next topic Go down

Vinkkejä väärennöksen tunnistamiseen

Post by ELTP on 25.08.14 22:15

Olen harrastusurani aikana kohdannut monia väärennöksiä, ja haluaisin jakaa tietoni aiheesta. Toivon että myös sinä jaat kokemuksesi aiheesta. Tämä tietopaketti on todella kuvapainoitteinen, sillä korttien näköaistein havattavat ominaisuudet tärkeimpiä väärennösten tunnistamisessa. Väärennettyjen korttien arvo on lähes tulkoon nollassa, ja väärennettyjen korttien jakamien vaihtojen tai kauppojen kautta on ehdottomasti kielletty. Lisätietoja vaihdoista tällä foorumilla löydät foorumin vaintosäännöistä ja -oppaasta. Toivon että seuraavat kuvat ja tekstit helpottavat väärennettyjen korttien tunnistamisessa ja välttämisessä.


Mana Crisiksen fontti on oikeahko, mutta manahinnan numero paljastaa väärennöksen jo kaukaa. Pangaea’s Song hieman parempi, mutta materiaali paljasti senkin nopeasti.

Korttien väärentäminen on hankalampaa kuin aluksi uskoisi. Kortin laatuun vaikuttaa moni tekijä: materiaalin taipuvuus, paksuus ja pinnoite sekä leikkaus, painomuste ja etenkin painokone ja sen tarkkuus; väärennetyt kortit tunnistaakin usein kauas väärän ominaisuuden vuoksi. Lisäksi kortin haju on usein väärä, vääristä aineista johtuen.


Tässä kuvasta näkee eritoten noita, kirjoitusvirheitä, vääriä fontteja ja etenkin tuota pahamaineista väärää n-kirjainta. Craze Valkyrie näyttää kuvassa hyvältä koska kortti on tuloste, joka on teipattu päällystemuovilla toisen kortin päälle. Väärennökset myös kuluvat eri tavalla.

Lisäksi väärennetyssä korteissa on usein isoista pieniin virheitä, ja käytetyt fontit sekä numeroissa että itse teksteissä ovat usein vääriä. Kannattaa etenkin kiinnittää huomiota korteissa painettuun n-kirjaimeen: vaikka nimessä olisikin käytetty oikeantyylistä kirjasinta, niin usein rodun (Race) teksti paljastaa väärennöksen. Kiiltoa myöskään harvemmin ainakaan superharvinaisissa ja tosiharvinaisissa korteissa on.


Tämän kuvan korteissa on lisää kirjoitusvirheitä, väärää n-kirjainta ja jopa väärää harvinaisuutta (Dimension Gate).

Helpointa ehkä kuitenkin on tunnistaa väärennös huonosta laadusta ja etenkin siitä johtuvasta värisyvyyden puutteesta. Tämä aina viimeistään paljastaa ns. hyvänkin kopion. Tällöin kortin takaosa on epäselvä tai värivivahteet puutteellisia, kuten oheisesta vertaus kuvasta itse kukin voi todeta.


Vasemmalla on hyväkuntoinen kortti, keskellä väärennös ja oikealla huonokuntoinen kortti.

Aina kuitenkaan pienet eroavaisuudet korttien välillä eivät automaattisesti meinaa väärennöstä. Alla olevista kuvista voikin huomata, että Kachuoiden pinnan heijastamisessa on pientä eroavaisuutta. Tämä johtuu todennäköisesti eri tuotantopaikasta tai –ajankohdasta.


Kuin kaksi Kachuaa. Yksilö, jonka kiiltävyys heikompi on hieman kuluneempi, mutta se ei yksin selitä eroja.

Aasiassa on liikkeellä paljon kopioita ja etenkin korealaisia tekstejä kannattaa varoa. On kuitenkin hyvä muistaa, että on olemassa virallinen korealainen Duel Mastersin korvaava tuote Duel Legend. DL-kortiet eivät kuitenkaan erilaisesta takaosasta johtuen kelpaa viralliseen pelaamiseen edes korttisuojien kanssa. Itse en ole aivan varma mitä mieltä Duel Legendistä olen, mutta en ehkä suosittelisi hankkimaan. Lisäksi on olemassa Amerikkojen Duel Mastersin uudelleen käynnistys – Kaijudo, mutta itse en omista kyseisiä kortteja ollenkaan, koska en halua aloittaa uudelleen kokoelmaa, tai odottaa tietynlaisten korttien julkaisua. Muutenkin pohjautuu vahvasti OCG- Duel Mastersiin, ja korteissa esiintyykin paljon OCG-hyi.


Vasemmalla ja pinossa tavallisehkoja korelaiskopioita ja oikealla noita valkoreunaisia Duel Legend kortteja. Näitä kahtaa tuotetta ei pidä sekoittaa keskenään.


Kuvassa Kaijudo kortteja. Näiden sijaan suosittelen Japanilaiseen pelaamiseen siirtymistä.

Virallisesti varsinaista Duel Mastersia tuotetaan enää VAIN japaninkielisenä, joten kaikki muun kieliset uusien sarjojen kortit ovat varmasti kopioita.

Aitojen Duel Masters korttien laadun vastaaminen on todella vaikeaa, ja siksi väärennös on aina tunnistettavissa. Duel Mastersien laatu on saatu aikaan testeillä ja laadukkaalla kokonpanolla. Sitä ei hikipajoissa tai halvalla kopiokoneella saavuteta. Ei todellakaan.

Jos vielä näiden tietojen lukemisenkin jälkeen kaipaat apua korttiesi aitouden todentamiseen - ota minuun, muuhun ylläpitoon tai valvojiin yhteyttä.

Auttavain mielin,
ELTP - DM Finlandin ylläpitäjä

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
avatar
ELTP
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä

Viestejä / Messages : 1307
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 2014-08-17
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum