Duel Mastersin viralliset kotisivut
TAKARA TOMY
Tapahtumat
Duel Masters Finlandin vuosikokous ja kaupunkitapahtuma

Tapahtuma järjestetään Tampereella Sampolan kirjaston neuvotteluhuoneessa lauantaina 24.2.2018 kello 11:00 - 17:00.
Tilaisuus on pääsymaksuton ja siihen on pääsy kaikille DM:stä kiinnostuneille. Tapahtuman aikana järjestetään kiinnostuksesta riippuen palkinnollinen draft-turnaus, ja luvassa on vaihtamista sekä pelailua.


Kuukauden aktiivisimmat kirjoittajat
Sademasokisti
 
ELTP
 
Tazio95
 
Jynkkymasiina69
 
Zach Hartigan
 
Latepate64
 
Opaali
 
irou95
 


Zach Hartigan - Cult of Cruel Naga

Siirry alas

Zach Hartigan - Cult of Cruel Naga

Viesti kirjoittaja Zach Hartigan lähetetty 07.07.16 14:36

Deck: Cult of Cruel Naga
Cards: 45
Civs: Water/Darkness
Style: Control

4x Cloned Nightmare
4x Cloned Spiral
4x Cruel Naga, Avatar of Fate
3x Emergency Typhoon
1x Enigmatic Cascade
3x Frantic Chieftain
4x Gigabalza
2x Gigagiele
2x Gigamente
2x Gigarayze
4x Gigaslug
2x Miraculous Plague
2x Phantasmal Horror Gigazald
2x Pierr, Psycho Doll
3x Time Scout
3x Wily Carpenter

* * * * *

Avatar-pakka jossa mielestäni oudoin rotuyhdistelmä näistä viidestä. Chimera on todella käyttökelpoinen, mutta Merfolk tuotti rakennusvaiheessa monta kertaa harmaitahiuksia. Monen erilaisen kokoonpanon jälkeen sain valittua oikeat olennot, mutta närää tulee varmasti siitä miksei Dormel ole mukana. Onhan se voimakas kortti, mutta siihen se jääkin. Laittamiskyvyt ovat kuitenkin roolissa tässä pakassa ja käydään niitä läpi tässä pikkuhiljaa.

Loitsuja pakassa on yllättävän vähän. Tai no prosentuaalisesti ~30% mikä on kaiketi jonkun näköinen "suositus". Cloned loitsut hoitavat hommansa hyvin, mutta on tilanteita jolloin vastustaja pelaa myös Nightmareja. Cloned loitsujen kanssa varovaisuus on kaikki kaikessa, mutta välillä kosahtaa kunnolla. Sanotaan kuitenkin, että noin 90% peleistä voi huoletta rakennella Cloned iskuja. Pakassa on mukavasti kortteja jotka mahdollistavat niiden etukäteen siirron hautausmaalle kyvyn moninkertaistumista varten. Emergency Typhoon esimerkiksi antaa nostaa kaksi korttia ja sen jälkeen omavalintaisesti hylkää yhden käsikortin. Loistava liike kakkosvuorolla laittaa yksi Nightmare valmiiksi. Wily Carpenter on astetta rajumpi versio olentona sillä kahden nostetun kortin jälkeen on myös hylättävä kaksi. Ei toimi aina, mutta myös alusta Nagalle. Pakassa on myös yksi Enigmatic Cascade. Todella harvoin nähty kortti ja halusin osittain myös omaperäisyyden nimissä ottaa sen mukaan. Tämä loitsu antaa hylätä niin monta korttia kädestä kuin haluaa ja nostaa saman verran pakasta. Tulee käytettyä satunnaisesti, mutta joskus osoittautunut jopa pelastukseksi kun kädessä ollut vain tilanteeseen sopimattomia kortteja. Esimerkiksi olen saanut Cascaden avulla Phantasmalin nopeammin peliin kuin normaalissa nostojärjestyksessä. Viimeisenä loitsuna Miraculous Plague jonka tietävät kaikki. Täydellinen paholaisen keksintö joka vie peli-ilon hetkessä.

Pieniä olentoja on neljää erilaista. Pari kappaletta Psycho Dolleja on mukana halpuutensa vuoksi ja myös jatkumona Gigaslugille ja "Slayer" kyvylle. Gigaslugeja täydet neljä puolustuksena ja myös evoluutio baittina. Muuntautuu kätevästi Phantasmaliksi. Pääasiassa pakan puolustus on näiden blockerien harteilla. Kuitenkin discard ja kevyt field control tekevät myös tehtävänsä puolustuksena.
Time Scout on yleensä ensimmäinen olento kentällä. Nopea iskukyky ja näkee vastustajanpakan päälimmäisen kortin. Auttaa joskus hiukan ennakoimaan etenkin myöhemmässä pelinvaiheessa. Frantic Chieftain on todella erikoinen ilmestys, mutta kun älysin kuinka hyödyntää sen kykyä niin olen pitänyt todella. Mietitäänpä seuraava skenaario: vuorolla viisi olen laittanut kentälle Gigabalzan ja rokottanut vastustajaa mukavasti. Seuraavalla vuorolla isken kentälle Chieftainin ja palautan Gigabalzan takaisin käteen ja lopuilla manoilla uudestaan kentälle. Loistava combo ja vastustaja on niin PISSED OFF!

Kalliimpia kortteja Gigabalzan lisäksi on aijemmin mainittu Wily Carpenter, Gigarayze, Gigamente ja Gigagiele. Toisena mainittu tosiaan esiteltiin ylempänä joten siirrytään eteenpäin. Gigarayze on nähty usein Chimeraloid pakoissa rotunsa ja kykynsä puolesta. Gigarayze palauttaa haudasta yhden tuli- taikka vesiolennon ja tässä pakassa hyödynnetään tottakai jälkimmäistä. Hyvä droppi missätahansa vaiheessa ja sen kuin palauttaa esim Nagan takaisin kun vastustaja on siitä päässyt eroon.
Gigamente omaa mielenkiintoisen Silent Skillin. Vuoron alussa kun Gigamente on käännettynä ja päätän käyttä kyvyn niin palautan yleensä blockerin takaisin peliin. Gigaslugit ja Psycho Dollit ovat kuitenkin jokatapauksessa uhrattavana. Gigagiele on mukana legendaarisuutensa vuoksi. Kaikki ovat sellaisen saaneet Kokujon pimeyspakasta. Gigagiele on myös Slayer ja olen huomannut, että vastustaja ei mielellään anna sen olla kentällä pitkään.

Lopuksi sitten evot joita on yhteensä kuusi. Neljä Nagaa ja kaksi Phantasmalia. Jälkimmäisellä on mukava jatkaa vastustajan käsikorttien riistämistä. Ah, se tunne kun vastustaja dominoi Mist Riasilla ja palautat sen käteen Spiralilla x? ja sitten tyhjennät sen Phantasmalin johdolla. Phantasmalin voi myös evolvoida Cruel Nagaksi mikäli tilanne niin vaatii.
Cruel Naga onkin sitten todellinen helmi. Parhaimmillaan iskee vastustajan puolustuksen läpi kuin aave, mutta pahimmillaan romuttaa pelin kykynsä vuoksi. Nimittäin kun Naga poistuu kentältä niin kaikki muut olennot tuhoutuvat... Tässä piilee kuitenkin yllätysmomentti jota olen muutaman kerran käyttänyt. Muistatte tottakai Cloned Spiralin? Hmm, joko sytyttää? Palautat tottakai Spiraleilla omat olennot turvaan takaisin käteen yksitellen ja Nagan viimeisenä. Sen kyvyn avulla pääsee eroon kaikista oksettavuuksista kuten Bolmeteus.

* * * * *

Tälläinen tarinatuokio tällä kertaa. Olen todella turhautunut siitä, että foorumi ei toimi minään muuna kuin haaskalintujen paratiisina. Tämä vertauskuva koska kaikki ovat paikalla kun vähän myynti-ilmoituksessa holofoil välkähtää. Olen satavarma, että monella on potentiaalia ja kykyä kirjoitella esimerkiksi näitä pakkaprofiileja. Ne ovat todella mielenkiintoista sisältöä, mutta en usko tilanteen muuttuvan.

_________________
Your Eyes are like a space. So bright and deep. I just want to drown in to em'...

avatar
Zach Hartigan
Kaaoksen Kasvatti
Kaaoksen Kasvatti

Viestejä / Messages : 1115
Palautepisteet / Feedback Points : 45/45
Liittynyt / Join Date : 06.09.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Zach Hartigan - Cult of Cruel Naga

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 09.07.16 18:10

Mielenkiintoinen pakkaprofiili, sen luki mielellään. Paljon on tuttuja elementtejä käytössä; rajalliset on mahdollisuudet Cruel Naga -pakan suhteen. Vähentäisin korttimäärän 40:een. Poistaisin Gigamentet ja ottaisin tilalle Gigarayzeja 1-2 kappaletta: kuten totesitkin, Spiralien ja Chieftainin kanssa käyttää mielellään laittamiskykyisiä olentoja. Gigagiele on legendaarisuudestaan huolimatta varsin nihkeä kortti, jonka poistaisin. Time Scoutkin antaa vain hivenen tietoa vastustan mahdollisista liikkeistä. Giganduraa voisi kokeilla, jos vastustajan liikkeistä haluaisit saada enemmän selville. Jos Dormel ei nappaa, niin lisäisin ainakin neljännen Carpenterin. Kolme Chieftainia on maksimi, harkitsisin kahta.

Jos halpaa blokkeria kaipaat, niin Pierrin sijaan käyttäisin Bloody Squitoa, sillä sen voima riittää mukavasti kaikkiin ryntäysjylisijöihin, ja kaiken lisäksi itselläsi pysyy kontrolli olennon tekemiin torjuntoihin.

Miraculous Plague on hieman hidas ja Cruel Nagan kanssa ehkä hivenen turhake (tosin vastustajalta on aina kiva viedä manaa), mutta ei sitä Nagaakaan aina saa kutsuttua, joten loppupelin nostona Plague varmasti toimii.

Aluksi käytin samaten Gigazaldia, mutta päädyin lopulta poistamaan sen Naga-pakastani. Tosin voi olla että sinulla sujuu paremmin sen kanssa. Frantic + Gigarayze + Naga + Cloned Spiral on kyllä tiivis yhdistelmä.

PS Jos DMF yhdistää korttien myyjän ja ostajan, niin onhan se jo todella hyvin. Mukavaa, että edes korttien toivossa foorumimme päivittäiset kävijämäärät pysyvät varsin korkealla. Sisältöä ei tule kuin kirjottamalla, siihen kukin voi vaikuttaa aktiivisuudellaan. Joku kuukausi voisi kokeilla vaikkapa kirjoitettuihin viesteihin perustuvaa arvontaa.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
avatar
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1383
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Zach Hartigan - Cult of Cruel Naga

Viesti kirjoittaja Zach Hartigan lähetetty 09.07.16 20:31

Ensinnäkin kiitos oikeasti aidosta vastauksesta johon on nähty vaivaa. Vaikkei tässä oikeastaan myyty mitään muuta kuin ideaa Avatar-pakasta Laughing

Ensimmäisenä otan kiinni tuohon Plague elementtiin. Aika usein saa ladattua sen 7-8 manaa suhteellisen vaivattomasti. Plague on vain se omanlaisensa game breakeri. Sillä saa esim Gayte.. tarkoitan Bolmeteuksen pois pariksi vuoroa. Riippuen tottakai tilanteesta, mutta harvemmin Plaguen käyttö on arveluttavaa. Se on myös hyvä heittää manaksi heti ensimmäisenä. Onpahan molemmat värit heti käytössä vuorolla kaksi.

Gigazald on tosiaan erikoinen valinta. Monesti näkee mono Darkness pakkoja jotka tehty sen ympärille, mutta on se toiminut tässäkin. Lisäksi tuo voima 5000 on tarpeeksi kaatamaan perus blockerin mikäli tilanne vaatii aggressiivisuutta. Lisäksi siinä on mahtava evoluution "speed attacker" kyky. Vastustaja pelaa selvästi vaikkapa RUB:illa ja kädessä on satavarmasti oksetuksia kuten Bolmeteus, Bazagazeal jne. Sen kuin droppaa Gigazaldin ja tyhjentää ne olennot pois.

Bloody Squitolle lämpeän todella. Täytyy kuitenkin myöntää sen olevan ehkä paras blockeri TCG:ssä ja nimenomaan tuo kontrolli pysyy itsellä. Mietitään tilanne jossa vastustajalla esim Gonta ja BAT hyökkäämässä. Hmm, uhraako hän Bronzen vai Gontan slayerin kitaan? Vaihtoon siis kerta heitolla!

Neljännelle Carpenterille en näe tarvetta. On kuitenkin tilanteita joissa joutuu top deckkaamaan ja Carpenter on ikävä nostaa. Kolmella mennään, mutta nuo Gigamentet otan pois. Siihen tilalle yksi Squito ja yksi Rayze. Samaten Gigagielet vaihtuvat Giganduriin. Sitten testaamaan!

Tässä pakka muutoksineen:

3x Bloody Squito
4x Cloned Nightmare
4x Cloned Spiral
4x Cruel Naga, Avatar of Fate
3x Emergency Typhoon
1x Enigmatic Cascade
3x Frantic Chieftain
4x Gigabalza
2x Gigandura
3x Gigarayze
4x Gigaslug
2x Miraculous Plague
2x Phantasmal Horror Gigazald
3x Time Scout
3x Wily Carpenter

_________________
Your Eyes are like a space. So bright and deep. I just want to drown in to em'...

avatar
Zach Hartigan
Kaaoksen Kasvatti
Kaaoksen Kasvatti

Viestejä / Messages : 1115
Palautepisteet / Feedback Points : 45/45
Liittynyt / Join Date : 06.09.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Zach Hartigan - Cult of Cruel Naga

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 09.07.16 21:48

Näyttää jo ainakin teoriassa paremmalta

Plaguen kyllä luulisi toimivan, vaikka Naga jo kylvääkin tuhoa ja niittää eloa. Onhan Plague yksi koko DM:n ilkeimmistä loitsuista, ellei jopa ilkein.

Laitan tähän verrokiksi oman nykyisen Naga-pakkani, joka on hivenen muokattu siitä mökillä ja Tampereella nähdystä.

Cruelties of the Deep V1.3 (40)

Vesi (17)
4x Aqua Surfer
4x Wily Carpenter
2x Frantic Chieftain
2x Emeral
4x Cloned Spiral
1x Emergency Typhoon

Pimeys (18)
4x Gigarayze
4x Gigabalza
4x Terror Pit
2x Morbid Medicine
4x Cloned Nightmare

Moniväri (5)
3x Cruel Naga, Avatar of Fate
2x Sea Mutant Dormel

Avaan vielä hivenen valintojani. Ensimmäisenä silmäänne varmaan pistää tuo ypöyksinäinen Emergency Typhoon. Niitä oli vielä aikaisemmin jopa kolmekin, mutta päätin painottaa Emeralin merkitystä. Kuitenkin yksi Typhoon tuntui vielä sopivalta 4:n Carpenterin rinnalla.

Pakassa on 3 Nagaa, koska oletettavasti ainakin yhden saa nostettua loppuun mennessä Carpentereilla ja Typhoonilla. Lisäksi kilvistä voi saada Emeralilla vaihettua Nagan ja muuta hyödyllistä pois. Emeralin pääajatuksena on saada kilpiin Surfer turvaan Nagan varalta. Yleensä vastustaja ei halua hoidella Nagaa etenkään jos hänellä on massaa kentällä, niin jos vastustaja erehyy hyökkäämään kilpiin, niin Aqua Surferilla voi kätevästi palauttaa Nagan käteen, jolloin kaikki olennot Surfer mukaan lukien tuhoutuu. Surferin voi sitten palauttaa uusiokäyttöön hautausmaalta Morbidilla tai Gigarayella.

Todellinen syy sille, miksi Typhooneita on nyt kuitenkin se yksi, on siinä, että omalla kohdallani se meni siihen, että joko Emeraleita tai Typhooneita on 1. Chimeroita ja Merfolkkeja kun halusin nyt sen 8. Toki ehkä yhden Terror Pitin voisi poistaa Typhoonin tieltä, mutta Emeralin tehokin laskisi, sillä Typhoon ei ole niin tehokas tämän pakan kilvessä.

Muutoin perustelutkin on aikalailla samanlaisia kuin Zachilla. Clonedeja ja vesiolentoja saa Carpenterilla ja Typhoonilla hautausmaalle. Gigarayzella voi palauttaa vesiolentoja sieltä. Chieftainilla voi palauttaa Emeralin, Gigabalzan, Gigarayzen tai Carpenterin uudelleen käytettäväksi käteen. Dormel on lähinnä alusolentona, mutta se on ollut myös kätevä lyöntikeppi nopeampia pakkoja vastaan.

Kuten huomata voi, ei minulla näinkään hitaan oloisessa pakassa ole yhtään blokkereita käytössä. Jossain vaiheessa käytössäni oli Gigaslug JA Bloody Squito, mutta ne päätyivät lopulta poistoon, sillä yllättävän hyvin shieldtriggereillä ja Spiraleilla pärjää.

Muokkausideoinani pakkaani on siis Typhoonien lisääminen, Emeralien vähentäminen, Gigaslugien uudellleen harkitsiminen, mutta varsin hyvin pakka on jo nyt näyttänyt kyntensä. Upheavalia ja jopa Marinoa olen miettinyt, mutta Hide and Seek taitaa ainakin olla jo historiaa tämän pakan kannalta. Jouluna mökillä pakka saatiin nostettua kelvottomasta todella kelvolliseksi. Kiitos siitä @Tombazaar, @AmbaZar ja muut avustaneet.

Toivottavasti näistä ajatuksista on jotain apua. Yllättävän moniin suuntiin tämän pakan rakennuksen suhteen voi mennä.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
avatar
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1383
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Zach Hartigan - Cult of Cruel Naga

Viesti kirjoittaja Zach Hartigan lähetetty 10.07.16 20:46

Zachin pakkaketju muuttuu niks naks ELTP:n ketjuksi... No ei vaineskaan. Tälläinen vertailu on tässä yhteydessä todella toivottua ja toi jälleen uusia näkökulmia Cruel Nagaan. Ja saimme myös kaikki tietää, että ELTP tykkää lyödä kepillä

Muistan kun pelasin ennen lähtöä tuota sinun versiotasi vastaan Aura Pegasuksella. Ihan tiukka matsi, mutta Clonedit osoittautuivat myrkyksi ja taisit kerran Nagan bouncatakin. Se oli menoa silloin kun Pegasus ja Alcadeias ottivat äkkilähdön tietoisuuden tuolle puolen. Levätköön rauhassa Enkeleidentemppelissä Angelic

Tuo Emeral-trapping on sinun versiossasi lähes välttämätöntä kun ei tuota varsinaista puolustusta ole. Erikoinen valinta, mutta haluan nähdä nykyversion uudestaan toiminnassa. Terror Pit paras loitsu joten taatusti tuolloin mukana ja varmasti nuo Gigabalzatkin löytävät tiensä kilpiin. Aqua Surfer onkin sitten silkkaa neroutta! Itse harkitsin pitkään niiden mukaan ottoa, mutta ne tuppaavat olemaan kaikkialla joten päädyin omaperäisyyteen.

Hide and Seek sekä Marinomancer ovat sitten 100% Marino-control kamaa joten en ottaisi mukaan koskaan. Marinon paikka on LDW pakassa. Upheaval sitten sellaista hassuttelua, että. Toki se on kontrollikortti, mutta ei tälläisen kontrollin.

_________________
Your Eyes are like a space. So bright and deep. I just want to drown in to em'...

avatar
Zach Hartigan
Kaaoksen Kasvatti
Kaaoksen Kasvatti

Viestejä / Messages : 1115
Palautepisteet / Feedback Points : 45/45
Liittynyt / Join Date : 06.09.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Zach Hartigan - Cult of Cruel Naga

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa