Official Website of DM
TAKARA TOMY
Tapahtumat
Paikallistapahtuma Hervannassa

33720 Tampere la 16.12.17 12:00 - 20:00


Top posting users this month
Zach Hartigan
 
ELTP
 
Latepate64
 


Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

View previous topic View next topic Go down

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Post by Tombazaar on 08.09.14 19:52

Tuolla "lempikorttisi englanninkielisistä" osiossa nostettiin esille erittäin mielenkiintoinen aihe: Miksi valita Abzo Dolba Bajulan sijaan? Tähän vastatakseni ajattelin suorittaa aiheesta syväanalyysin.

Näin alkuun sanottakoon että olen itse pelannut kyseisillä korteilla runsaasti, joten kokemusta molempien käytöstä oikeassa pelitilanteessa löytyy.

Ensiksi on hyvä mainita molempien lähes tasavertaisesta kentälle saannin helppoudesta. Tällä tarkoitan tietenkin sitä faktaa, että molemmat voidaan kehittää minkä tahansa Dragon-rodun olennon päälle. Tämä nimenomainen yksityiskohta on myös yksi tärkeä syy siihen miksi molemmat ovat niin hyviä kuin ovat. Kuvittele jos Abzo Dolba pitäisi kehittää Necrodragonin päälle ja Bajula Armored Dragonin päälle. Molempien käyttöarvo laskisi huomattavasti. Molemmat omaavat myös tripla murtajan kyvyn, joten siitä on turhaa jauhaa sen enempää.

Ja sitten paneudutaan tuohon "lähes tasavertaisuuteen", jolla viittaan kyseisten korttien mana costiin. Abzo Dolba maksaa 6, Bajula 7. Abzo Dolba on siis ainakin teoreettisesti helpompi/nopeampi saada kehiin kuin Bajula. Molemmat tosin voidaan saada kentälle jo niinkin aikaisin kuin vuorolla viisi, tosin tämä edellyttää apua Cocco Lupialta ja onnettarelta. Lähestulkoon ainoa tilanne jolloin Abzo Dolba voittaa tämän kategorian selvästi, on silloin jos vastustaja hyödyntää kortteja jotka aiheuttavat discardausta, jonka seurauksena sinulla ei välttämättä ole niin paljon ylimääräisiä kortteja uhrattavaksi mana-alueellesi kuin normaalisti. Tästä syystä Abzo Dolba voitaa niukasti tämän kategorian.

Pistetilanne: Abzo Dolba 1, Bajula 0

Seuraavaksi keskitytään raakaan voimaan. Abzo Dolba 11000+ (+2000 jokaisesta hautausmaallasi olevasta olennosta), Bajula 13000.

Okei, ja juttuhan on sitten niin, että voin omien kokemuksieni perusteella väittää että Abzo Dolba on potentiaalisesti koko TCG:n voimakkain kortti. Ei ole harvinaista että kun pelin päätteeksi laskee että minkälaisien voimien kanssa on ollut tekemisissä, Abzo Dolballa on paljastunut olevan 20000-25000 voimaa. Ainoa asia tosin mihin keksin tätä kaikkea voimaa käytettävän TCG:ssä on termin "overkill" toteuttamiseen käytännössä. Yleensä tarvetta laskea noita hautausmaan olentoja ei edes ole, koska Abzo Dolba pieksee kaikki TCG:n olennot raa'assa voimassa jo vain kolmen hautausmaalla olevan olennon turvin. Abzo Dolba voittaa siis tämänkin kategorian.

Pistetilanne: Abzo Dolba 2, Bajula 0

Kaikesta tästä Abzo Dolban ylivoima paraatista huolimatta olemme saapuneet tämän kaksinkamppailun käänne kohtaan, jossa Bajula hakee ottelun voittoa ja samalla koko DM-yhteisön suosiota puolelleen teknisellä tyrmäyksellä. On aika puhua Bajulan erikoiskyvystä.

Vaikka Abzo Dolban kyky kasvattaa omia voimavarojaan menehtyneiden joukkue tovereidensa kustannuksella on vakuuttavaa, ei siitä kuitenkaan ole vastusta Bajulan manan poltto kyvylle, jolla voi potentiaalisesti estää vastustajaa käyttämästä tietyn civilizaation kortteja ja/tai estää kutsumasta suuria kalliimpia olentoja ja loppujenlopuksi estää tätä käytännössä tekemästä yhtään mitään manan puutteen vuoksi. Ainoa huonopuoli tässä kyvyssä on se, että se saattaa poltaa vastustajalta pitkien pelisessioiden yhteydessä manan lisäksi myös hermot. Bajula siis voittaa erikoiskyky kategorian ja samalla koko kaksintaistelun teknisellä totaali tyrmäyksellä.

Pistetilanne: Abzo Dolba 2, Bajula 3

Yhteenvetona tästä kaikesta voidaan siis todeta, että Bajula on tuon kykynsä ansiosta vain yksinkertaisesti parempi.

On tosin vielä yksi kategoria jonka uskon vaikuttavan jossain määrin tuon kortin valintaan, ja se on kyseisten korttien taide. Tämä on tietenkin täysin mielipidepohjaista, mutta itse ainakin kääntyisin tuonne Abzo Dolban puolelle.

Jos tämä otetaan huomioon niin tilanne on: Abzo Dolba 3, Bajula 3

Mainittakoon myös että Abzo Dolba selviää Ballomin kyvystä toisin kuin Bajula, mutta saattaa hävitä sille nyrkkitappelussa jos hautausmaalla ei ole vähintään yhtä olentoa, tämä tosin on erittäin epätodennäköistä. Tämä pieni yksityiskohta on kuitenkin hyvä pitää mielessä jos peliporukassa tykätään Ballomia käyttää. Toisaalta taas Bajula saattaa estää kyvyllään Ballomin kutsumisen kokonaan.

Toisin sanottuna: Se että valitsetko Abzo Dolban vai Bajulan riippuu täysin henkilöstä itsestään. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Kompromissina voi käyttää vaikka molempia jos siltä tuntuu. Itse olen käyttänyt ja hyvin se toimii niinkin :D


Last edited by Tombazaar on 09.09.14 22:21; edited 1 time in total
avatar
Tombazaar
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä

Viestejä / Messages : 280
Palautepisteet / Feedback Points : 24/24
Liittynyt / Join Date : 2014-09-06
Paikkakunta / Location : Jyväskylä

Back to top Go down

Re: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Post by ELTP on 08.09.14 20:34

Hienoa, jo toinen vastakkainasetteluketju. Ehkä tästä tulle vielä jokin juttu.

Loistavaa analyysia Abzo Dolbasta ja Bajulasta. Yllättävän usein voima on kuitenkin toissijainen tai jopa vasta kolmassijainen tekijä: Kaikenlaiset blokkerit, surmaajat (sleierit) ja hoiteluloitsut päättävät voimakkankin olennon helposti lyhyeen. Ja blokkereilla viittaan tässä yhteydessä lähinnä kilpien ja muiden olentojen suojaukseen.

Lisäksi kuten aikaisemmin jo todettu, molemmat saa TCG:ssä Cocco Lupian avulla yhtä nopeasti kentälle. Mutta joskus yhden manan halvemmuus toimii Abzo Dolban eduksi.

Sitten vielä pientä kommenttia *****. En osaa todellakaan sanoa, kumpi näistä mestariteoksista on enemmän silmääni miellyttävä, joten tässä tulee aikalailla tasapeli. Molemmat ovat ikimuistoisen jylhiä.

Antaisin kruunun kuitenkin Bajulalle: Kyky polttaa niin vastustajan manat kuin hermot ja pelihousut on vain jotain mitä harvoin saa näin loistavassa paketissa. En ihmettele että Bajula on päässyt OCG:n rajoituslistalle. On todella vaikea tajuta että TCG:ssä voi käyttää vaikka kolmea Bajulaa, jos huvittaa. Montaa muuta ei kyllä sen jälkeen enää huvita.

Kaikki yllä oleva on silkkaa mielipidettä, ja saat olla ja onkin hienoa, jos voit olla kanssani eri mieltä. Tällöin voit näet olla kanssani edes jotain.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
avatar
ELTP
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä

Viestejä / Messages : 1319
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 2014-08-17
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Back to top Go down

Re: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Post by Tombazaar on 08.09.14 21:13

Olen kyllä samaa mieltä kanssasi tuosta että loppujenlopuksi kruunu kuuluu Bajulalle. Tuo manan poltto on vain niin järettömän hyvä kyky että sen kanssa on vaikea kilpailla.

Abzo Dolballa vain sattuu olemaan itselleni kaiken sen lisäksi mitä se jo on, niin myös muuta syvempää merkitystä. Kyseiseen korttiin liittyy paljon muistoja, joita jo vähän raotin tuossa lempikortti keskustelussa.

Käytänössä kai mitä yritin tällä kirjoituksella saavuttaa on rohkaista muita pelaajia käyttämään Abzo Dolbaa enemmän, jos heillä vain on siihen mahdollisuus. Mielestäni kyseinen kortti ei saa lähellekään niin paljoa huomiota kuin mitä ansaitsisi.
avatar
Tombazaar
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä

Viestejä / Messages : 280
Palautepisteet / Feedback Points : 24/24
Liittynyt / Join Date : 2014-09-06
Paikkakunta / Location : Jyväskylä

Back to top Go down

Re: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Post by Zach Hartigan on 08.09.14 22:43

Piste Bajulalle lähtee täältäkin. Oikein rakennettu lohikäärmepakka tuhoaa vastustajan joko todella nopeasti tai todella ikävän pitkitetysti.

TCO:ssa omistan lohikäärmepakan joka sisältää kolme sivilisaatiota. Tulen, Pimeyden ja Luonnon. Ei ole varmaan vaikea arvata, että tälläisessa tilanteessa käytössä ovat kaikki kolme ylivoimaista dragonia. Kun pakka sisältää Bajulasta ja Abzo Dolbasta molemmista neljä kappaletta niin ylivertaisuus on taattu pitkän aikaa.

Molemmat ovat kuvitukseltaan hienoja, mutta pidän Abzo Dolbaa upeampana. Nuo värit ja massiivisuus. Kyllä se säväyttää jotenkin joka kerta kun kortin näkee! Japsi versioita postiin odotellessa Wink

_________________
Your Eyes are like a space. So bright and deep. I just want to drown in to em'...

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Zach Hartigan
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä

Viestejä / Messages : 1060
Palautepisteet / Feedback Points : 45/45
Liittynyt / Join Date : 2014-09-06

Back to top Go down

Re: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Post by ELTP on 08.09.14 23:18

Kieltämättä Abzo Dolba on jäänyt ainakin pelillisesti useasti Bajulan varjoon, mutta toisaalta onneksi se viihtyykin pimeydessä (; Tästä huolimatta juuri Abzo Dolba on monien suosikki, sen taiteen ja - no eihän sitä voi kieltää - tehokkuuden vuoksi. Etenkin pimeysdragon-pakoissa pakko olla, ja tuli-pimeysdragonpakassa usein molemmin parempi, Eli Abzo Dolban ja Bajulan käyttö rinta rinnan.

Jos viittaat Bailas Galeen, Zach, niin sen kyky on näistä kolmesta ehkä vaikein saada hyödynnettyö, mutta onhan se upea kortti.

Mielestäni sait toit hyvin ilmi tavoitteesi rohkaista pelaajia käyttämään enemmän Abzo Dolbaa, Tombaazar. Tietenkin heidän on ensin vain hankittava se, eikä sitä aivan joka pojalla olekaan Very Happy

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
avatar
ELTP
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä

Viestejä / Messages : 1319
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 2014-08-17
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Back to top Go down

Re: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Post by Outsophisticated on 09.09.14 7:39

Vaikka suosikkikorttiosiossa mainitsin Abzo Dolban yhdeksi suosikikseni, näistä kahdesta paremmaksi näkisin silti Bajulan (en vain itse sellaista omista). Vaikkakin olen sitä mieltä että "Overkill is the best kill", niin vastustajan manan polttaminen voittaa pelin paljon helpommin kuin pelkkä raaka voima. Pisteet Bajulalle siis täältäkin.
avatar
Outsophisticated
Vasta-alkaja
Vasta-alkaja

Viestejä / Messages : 15
Palautepisteet / Feedback Points : 2/2
Liittynyt / Join Date : 2014-09-07
Paikkakunta / Location : Lieksa

Back to top Go down

Re: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Post by ELTP on 09.09.14 16:30

Näinhän se tuppaa menemään. Bajulaa ei edes tarvitse juuri alustaa mitenkään ennen kuin sillä pääsee lannistamaan vasustajaa. Kaikein parasta olisi jos ei tarvitsisi hyökätä kilpiin vaan voisi täräyttää vastustajan olentoihin. Tästä syystä Admiral Queen (OCG) on varsin näpsäkkä etenkin Innocentien kanssa käytettynä.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
avatar
ELTP
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä

Viestejä / Messages : 1319
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 2014-08-17
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Back to top Go down

Re: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Post by Tombazaar on 09.09.14 20:25

Itse pyrin myös aina hyökkäämään Bajulalla ensin olentoihin jos mahdollista.

Bajula + Fists of Forever + Relentless Blitz on ehkä pelottavin combo ikinä. Vastustaja menettää todennäköisesti kaikki olentonsa, suurimman osan ellei jopa kaiken manansa ja kaiken tämän lisäksi vielä kolme kilpeä. Oikein ajoitettuna jo pelkkä Fists of Foreverkin riittää tekemään massiivista tuhoa.
avatar
Tombazaar
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä

Viestejä / Messages : 280
Palautepisteet / Feedback Points : 24/24
Liittynyt / Join Date : 2014-09-06
Paikkakunta / Location : Jyväskylä

Back to top Go down

Re: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Post by NoLifeKing on 24.09.14 13:19

Itse en ole koskaan kumpaakaan näistä lohikäärmeistä käyttänyt pelissä, vaikka Abzo Dolbia on omistuksessa ollut parikin. Mutta vuosien ajan olen pelannut vastaan lohikäärmeitä pimeydessä, liekkimerissä ja metsien varjossa, ja tiedän molempien olevan paha pala purtavaksi. Vaikka Abzo Dolba on ollut pitkä aikainen Nemesikseni, minun täytyy silti antaa pisteet tässä kilvassa Bajulalle, tuoreesti olen sen hirvityksen taistelu kentällä kohdannut, ja sen sanon että yksikään lohikäärme ei ole ennen satuttanut kuin Über Dragon Bajula.
avatar
NoLifeKing
Vasta-alkaja
Vasta-alkaja

Viestejä / Messages : 6
Liittynyt / Join Date : 2014-09-15
Ikä / Age : 25
Paikkakunta / Location : Jyväskylä

Back to top Go down

Re: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Post by ELTP on 24.09.14 15:19

Lohikäärmeet ovat kivoja, etenkin jos alun Cocco Lupia -tehostus kestää ja Bajula tulee kentälle jo viidennellä vuorolla... OCG:ssa Bajulan kaverina oli kiva käyttää vielä [You must be registered and logged in to see this link.], joka sai vastustajan nielemään epätoivosta. Bajulan tultua rajoitetuksi (yhteen) OCG:ssa on sen ympärille rakennettujen pakkojen määrä tippunut huomattavasti.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
avatar
ELTP
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä

Viestejä / Messages : 1319
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 2014-08-17
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum