Duel Mastersin viralliset kotisivut
TAKARA TOMY
Tapahtumat
Duel Masters Finlandin vuosikokous ja kaupunkitapahtuma

Tapahtuma järjestetään Tampereella Sampolan kirjaston neuvotteluhuoneessa lauantaina 24.2.2018 kello 11:00 - 17:00.
Tilaisuus on pääsymaksuton ja siihen on pääsy kaikille DM:stä kiinnostuneille. Tapahtuman aikana järjestetään kiinnostuksesta riippuen palkinnollinen draft-turnaus, ja luvassa on vaihtamista sekä pelailua.Yleinen kysymysketju & tietoa foorumista

Siirry alas

Yleinen kysymysketju & tietoa foorumista

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 22.08.14 21:53

0 Ohjeet kysymyksien lisäämiseen

Kysymyksien lisäämistä koskevat kaikki foorumin säännöt aivan normaalisti. Toivomme selkeää viestiketjun otsikointia - jos päätät luoda oman ketjun kysymyksellesi - ja selkeää kielenkäyttöä, sekä kärsivällisyyttä. Pyrimme vastaamaan kysymyksiinne mahdollisimman pian.

Ennen kysymyksen lisäämistä, lue alla olevat vastaukset koskien foorumia (Ctrl + F lienee avuksi). Jos sinulla on vaihtoihin liittyvää kysyttävää, ole hyvä ja kysy niistä selkeällä otsikoinnilla ja kielenkäytöllä Vaihtosäännöt ja –palaute –alueella tämän linkitetyn ketjun ohjeiden mukaisesti.


I Yleiset asiat
1. Sivuston ohjelmisto
Sivuston käyttämän ohjelmiston (muokkaamattomassa muodossaan) tuottaja, julkaisija ja kopio-oikeuden hallitsija on phpBB Group. Ohjelmistoa on jaettu GNU-hankkeen yleisen lisenssin (GNU General Public License) ehdoin ja on vapaasti levitettävissä. Alkuperäiseen aineistoon on mahdollisesti tehty muutoksia, poistoja ja/tai lisäyksiä.

2. Sivuston johto
Sivuston vastaava ylläpitäjä minä, ELTP, vastaa sivuston asiallisuudesta yhdessä sivuston valvojien kanssa. Toisena ylläpitäjänämme on AmbaZar.

Sivuston ylläpitäjien ja valvojien nimet ovat korostettuja, ja heidän tittelissään ovat sanat Ylläpitäjä tai Valvoja. Normaalilla käyttäjällä ei voi olla näitä sanoja arvonimessään.

3. Valvojien valinta
Valvojiksi ei tulla pyynnöstä, vaan kun ylläpidon mielestä tarvitaan lisää valvojia. Me etsimme asiallisia ja kunnioitettavia käyttäjiä, joiden uskomme osaavan valvoa foorumimme sääntöjä sekä asiallista käytöstä ja ylläpitää järjestystä.

Valvojan työ on vapaaehtoispohjaista eikä siitä saa palkkaa. Valvojiksi ei haluta vallanhimoisia henkilöitä, jotka väärinkäyttäisivät asemaansa; Valvojiksi päinvastoin halutaan henkilöä, jotka ovat rauhallisisa ja haluavat keskustelujen olevan asiallisia, jotta käyttäjämme voivat nauttia Duel Masters Finlandin toiminnasta.

4. Käyttäjänimen muuttaminen
Käyttäjä on oikeutettu käyttäjänimensä muuttamiseen 200 kirjoituksen jälkeen tai kerran vuodessa (365 päivää) mukaan lukien rekisteröitymiskerta, kumman ikinä tullessa ensin täyteen. Eli kannattaa jo ensimmäisellä kerralla miettiä itselleen sopiva nimi ja pitäytyä siinä.

Käyttäjänimet eivät saa olla hävyttömiä tai muuten sopimattomia. Nimen pitää olla riittävän pitkä, muttei liian pitkä.

Toisen käyttäjänimen luominen ei ole sallittua, ja johtaa rangaistukseen alkuperäisellä käyttäjällä sekä ylimääräisten käyttäjien porttikieltoon.

5. Sääntöjen merkitys
Säännöt on luotu kaikkien käyttäjien etua ajatellen. Ilman sääntöjä foorumi olisi kaaosmainen eikä kenelläkään olisi hauskaa: ei ainakaan niillä, jotka haluaisivat asiallista keskustelua.

Duel Mastersin –harrastajat Suomessa ovat suurimmalta osaltaan aikuisia, sillä kyseessä on Euroopassa vuonna 2006 lakkautettu nimike. Tästä huolimatta tietyt pelisäännöt pitää luoda kaikkien turvaksi ja järjestyksen ylläpitämiseksi.

6. Tahallinen provosointi
Syy miksi emme salli toisten tahallista provosointia ja haukkumista sekä asiattomia ja sisällöttömiä viestejä (=trollaamista) on siinä että emme vain jaksa katsella sellaista. Keskustelu muiden kanssa pitää onnistua ilman turhaa nimittelyä tai tyhjänpäiväisiä kommentteja.

7. Duel Masters Finlandin toiminnan tukeminen
Jos haluat tehdä lahjoituksia sivustolle, ota yhteyttä sivuston ylläpitäjään (ELTP) saadaksesi häneltä lisätietoja aiheesta. Ehkä kuitenkin paras keino tukea sivuston toimintaa on asiallisen sisällön lisääminen ja aktiivisuus. Se on jokaisen yhteisön tärkeintä suolaa.


II Uusien ketjujen luominen
1. Aiheet, joista voi kirjoittaa
Pidä mielessä että DM Finland on luotu keskustelupalstaksi Duel Masters –aiheisista asioista, eli mitään aiheeseen liittymätöntä ei suvaita.

Suurin osa harrastajista on jo aikuisia, mutta on syytä jättää kaikki uskonnollinen, aatteellinen, seksuaalinen, poliittinen ja laittomuudet (laittomat torrentit yms. kopiosuojatun materiaalin jakaminen) pois keskustelualueiltamme.

2. Vanhasta aiheesta uudelleen kirjoittamisen välttäminen
Voit tarkistaa sivustoikkunan etusivun yläreunasta löytyvän hakukentän avulla onko aiheesta jo kirjoituksia. Käyttämällä sanan lopussa tähtimerkkiä (*) voit hakea sanoja joiden alussa on kyseinen sana.

Lisäksi foorumin pääkuvan alta olevasta palkista (FAQ:n ja Käyttäjälistan välissä) löytyy tarkennettu haku, jonka avulla voit suodattaa ja järjestää hakutuloksia haluamallasi tavalla.

Jos et saa aiheeseesi liittyviä osumia voit vapaasti luoda uuden viestiketjun. Jos taas saat aiheeseesi liittyviä osumia ole hyvä ja osallistu jo olemassa olevaan viestiketjuun.

3. Viralliset aiheet
Jos jokin aihepiiri on suosittu, me yhdistämme jo olevat viestiketjut yhdeksi viestiketjuksi tai aihealueeksi, johon ainoastaan saa kirjoittaa tuosta aiheesta. Älä siis luo uusia viestiketjuja jo olemassa olevista aihealueista.

Ainoastaan valvoja voi tehdä viestiketjuista virallisia, ja harvoin sille on edes tarvetta. Usein vain yhdistämme muutaman aiheeseen liittyvän viestiketjun yhdeksi ja nimeämme sen viralliseksi.

4. Pelkästään äänestykselliset ketjut tai listausketjut
Emme yleensä salli pelkästään äänestyksellisiä tai pelkkiä listausketjuja, sillä niistä harvoin seuraa mitään järkevää keskustelua, ja ne vievät vain turhaa tilaa. Kunhan aiheessa on jotain mistä voi myös antaa näkökulmaa, niin se on hyväksyttävää.

Esimerkiksi ”Minkä tyyppinen hallintapakka on paras” on hyvä aihe, sillä se vaatii perusteluja ja merkityksellistä keskustelua.

5. Kirjoittaminen yhden vokaalin -kielellä, numeroilla kirjaimien korvaamien ja myy höpsöttely
Emme salli muuta kuin ymmärrettävää kirja- ja puhekieltä foorumeillamme. Älä siis käytä epäselvää kirjoitusasua etenkään jos pyydät tai kysyt meiltä jotain, sillä jos viestisi ymmärtämiseen menee valvojilta enemmän kuin kymmenen sekuntia ymmärtää, jää viestisi huomiotta ja mahdollisesti poistetaan.

6. Muut aiheet
Emme salli merkityksetöntä ja turhaa keskustelua myöskään meidän muiden aiheiden keskustelualueilla, vaan sielläkin on tarjottava ainoastaan rakentavaa ja näkökulmia avaavia keskusteluaiheita.

7. Roskaposti
Roskapostiksi lasketaan kaikki turhat, ärsyttävät, merkityksettömät, useasti käsitellyt tai monesti vastatut viestit. Roskapostia on myös kaiken maailman turhat lentävät lauseet ja lyhyet keskustelua herättämättömät toteamukset.

8. Aiheiden virkistys
Omia ja muiden aiheita voi virkistää enintään kerran 24 tunnin sisällä, mutta tällöinkin suosittelemme lisäämään jotain järkevää pelkän virkistysviestin sijaan.


III Muita mietteitä
1. Sääntöjen rikkominen
Mitä sääntöjen rikkomisesta seuraa, riippuu paljolti siitä mitä sääntöä rikotaan. Yleensä kuitenkin ensitapauksessa tulee varoitus valvojalta. Jos käyttäjä jättää huomiotta varoituksemme, annetaan hänelle määräaikainen porttikielto kestoltaan yhdestä päivästä viikkoon. Jos tämäkään ei auta, pidennetään porttikiellon aikaa, ja lopulta annetaan täydellinen porttikielto.

Eli jos käyttäjä jatkuvalla syötöllä mainostaa, käyttäytyy tai kirjoittaa asiattomasti, voi hän olla varma että hänen käyttäjällensä ja IP-osoitteellensa annetaan täydellinen/ikuinen porttikielto.

2. Porttikiellot
Emme jaa julkisesti syitä kenenkään porttikielloille. Vaikka käyttäjä olisi porttikiellossa, se ei välttämättä tarkoita, että hän olisi ikuisessa porttikiellossa. Kyse saattaa olla päivästä tai viikosta.

Porttikiellon pituus ja syy näytetään henkilölle itselleen, kun hän yrittää kirjautua sisään.

3. Asiattomat käyttäjät
Ole hyvä ja ilmoita asiattomista käyttäjistä ylläpidolle tai valvojille. Asiattoman käyttäjän tunnistat siitä että:
A) Hän kirjoittaa loukkaavasti saadakseen toisen vain vihaiseksi
B) Kirjoittaa saman asian uudelleen, uudelleen ja uudelleen viedäkseen tilaa ja pilatakseen foorumin virtauksen.
C) Kirjoittaa vaan vedotakseen käyttäjän hyväntahtoisuuteen ja mainostaa jotain turhanpäiväistä sivua tai yrittää myydä sinulle piraattituotteita.

Huomaa kuitenkin että henkilö, joka suututtaa sinut omalla eroavalla mielipiteellään, EI OLE asiaton käyttäjä.

4. Omien sivujen jakaminen
Voit jakaa linkkejä omiin sivustoihisi henkilökohtaisessa allekirjoituksessasi, mutta älä tee aihetta pelkästään sivustosi mainostamiseen.

Sivustomme on luotu Duel Mastersista keskustelua varten, ja jos mainostat sivustoasi liian paljon, niin lisäämme sen kiroilusuodattimeemme.

5. Vapautta säännöillä
Meillä on paljon sääntöjä, mutta kaikki on yksinkertaisesti siitä syystä että saamme pidettyä keskustelun asiallisena ja kaiken järjestyksessä.

Kaikissa toimivissa järjestelmissä ja yhteisössä on sääntöjä ja ohjeita joiden mukaan yhteisön jäsenet ja käyttäjä toimivat, eikä DM Finland ole poikkeus. Olet vapaa lähtemään tältä foorumilta milloin ikinä haluatkin, mutta niin olemme myös mekin vapaita eväämään pääsysi tänne. Emme kiellä sananvapautta, mutta kirjautuessasi tänne sitouduit noudattamaan sivustomme sääntöjä.

6. Vaihtoasiat
Vaihtoihin liittyviin kysymyksiin on vastattu omassa ketjussaan foorumin Vaihtoihin liittyvät kysymykset -ketjussa. Samaisessa ketjussa on ohjeet vaihtoasioista kysymiseen.

7. Muita kysymyksiä
Jos sinulla on muita kysymyksiä, voit vapaasti kysyä niistä meiltä, mutta muista selkeä otsikointi ja kielenkäyttö. Emme vastaa tökeröihin kysymyksiin, vaan poistamme ne säälimättä.

Parhain terveisin,
ELTP - DM Finlandin ylläpitäjä
avatar
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1408
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen kysymysketju & tietoa foorumista

Viesti kirjoittaja BennyBoy0197 lähetetty 14.05.17 13:42

Haluaisin kysellä dm yhteisöön liittyen, että olisiko mahdollista osallistua toimintaan? Ja vähän ehkä listaa että mitä siihen liittyisi? Tähtäin on kuitenkin täältä päin peliä elvytellä Smile

BennyBoy0197
Vasta-alkaja
Vasta-alkaja

Viestejä / Messages : 8
Liittynyt / Join Date : 22.04.2017
Ikä / Age : 21
Paikkakunta / Location : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen kysymysketju & tietoa foorumista

Viesti kirjoittaja Zach Hartigan lähetetty 14.05.17 19:17

Mahtavaa, että kiinnostusta löytyy yhteisön eteenpäin viemiseen! Toiminta on pitkälti hallituksen ohjauksessa, mutta paikallisten pelitapahtumien järjestäminen on jo todella iso teko. Sinulle on Helsingin seudulla paljon peliseuraa joten kannattaa laittaa tuonne tapahtumaketjuun viestiä, että olisiko porukalla kiinnostusta pelailla joku päivä.

Foorumi kaipaa tällä hetkellä myös sisältöä. Jos sinulta löytyy valmiita pakkoja niin niistä vain kirjoittamaan profiileja muille luettavaksi. TCG sisältää kuitenkin vielä paljon erilaisia mekaniikkojen yhdistelmiä joten rohkeasti vain esittämään innovaatioita.

_________________
Your Eyes are like a space. So bright and deep. I just want to drown in to em'...

avatar
Zach Hartigan
Kaaoksen Kasvatti
Kaaoksen Kasvatti

Viestejä / Messages : 1140
Palautepisteet / Feedback Points : 45/45
Liittynyt / Join Date : 06.09.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen kysymysketju & tietoa foorumista

Viesti kirjoittaja BennyBoy0197 lähetetty 15.05.17 15:52

Okei, kiitos tiedosta. On ehdottomasti tehtävä aikaa pelailuillekin. Ja pakkoja nyt siinä vaiheessa missä ne onkin on tulossa tuota pikaa näytille Very Happy

BennyBoy0197
Vasta-alkaja
Vasta-alkaja

Viestejä / Messages : 8
Liittynyt / Join Date : 22.04.2017
Ikä / Age : 21
Paikkakunta / Location : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen kysymysketju & tietoa foorumista

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 18.05.17 16:06

Hyvin löysitkin tuonne pakkaprofiilien puolelle. Kuten huomata saattaa, ylläpitäjälläkin pitää kiirettä näin keväästä eikä aivan heti tänne aina ennätä.

Ilmeisesti olit meidän vuosikokouksessa viime kuussa? Joka tapauksessa jos sulla on kokemusta jostakin tai muuten vaan jotain erityistaitoja, niin ilmoita vaan ylläpidon suuntaan. Eiköhän sullekin jotain mielekästä tekemistä saada ja totta kai osaksi tätä meidän yhteisöä.

Pian, klo 18 alkaen, pidetään Discord-kokousta, jonne toki voi liittyä.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
avatar
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1408
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yleinen kysymysketju & tietoa foorumista

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa